منتدى الشيف على بدران
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى الشيف على بدران
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ على الطريقة المغربية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 125
تاريخ التسجيل : 19/10/2011
الموقع : براغ

فراخ على الطريقة المغربية Empty
مُساهمةموضوع: فراخ على الطريقة المغربية   فراخ على الطريقة المغربية Icon_minitimeالجمعة أغسطس 16, 2013 2:34 pm

لمقادير:
فرخة مقطعة
او 4 وراك او 4 صدور
زيت زيتون
جنزبيل- ذرة زعفران -ملح - فلفل اسود
زيتون مخلى مقطع شرائح + ليمون اضاليا ( كبير ) مقطع فصوص يكتفى بليمونة
كسكسى او ارز أو مكرونة حسب الرغبة
لكن هو اساس الاكلة كسكسى
كسبرة خضراء + بقدونس مفرومين قطع صغيرة
فلفل ملون احمر و اصفر حسب الرغبة
الطريقة :
تحمر الفراخ فى زيت الزتون و يضاف اليها الجنزبيل و الملح و الفلفل الاسود و الزعفران و يفضل الاحتفاظ بالجلد للفراخ و تحمر على الجلد
و تخفض النار و تغطى و تترك لتنضج و من وقت للاخر تابعيها و اذا احتاجت شوربة زوديها بمغرفة مش كتير و تزود الشوربة كلما احتاج الامر الى ان تقرب من النضج نضع اخر حاجة البقدونس و الكسبرة و توضع فى الاخر علشان تحتفظ بلونها الفاتح و تغطى و ترفع من على النار
تحضير الليمون و الزيتون :
توضع طاسة على النار و يوضع بها زيت زيتون و يحمر فيها الليمون و الزيتون ثم يرفع من على النار
التقديم :
يغرف الكسكسى فى طبق التقديم
و تعمل حفرة فى منتصف الطبق توضع بها الفراخ ثم يرش فوقها صوص الفراخ المتبقى فى الاناء
و يرش بعد كدة الزيتون و الليمون المحمر ثم يجمل الطبق بشرائح الفلفل الملونو يقدم و بالهنا و الشفا
ملحوظة : طبق غنى جدا و مفيد و نكهته عاليه جدا وممكن تستبدلى الكسكسى بمكرونة مسلوقة يبقى كويس بردة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alibadran.yoo7.com
 
فراخ على الطريقة المغربية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الدجاج على الطريقة الإيطالي
» رافيولي الطريقة المقادير
»  الأرزّ بالخضار على الطريقة الإسبانية (باييلا)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف على بدران  :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: منتدى الاكلات العربيه :: اكلات مغربيه-
انتقل الى: